EDUNAT


 

Inclusió

NAT Viatger


Amb el NAT Viatger, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona vol arribar a un altre col·lectiu que des de l’inici ens ha interessat: els infants i adolescents en edat escolar, ingressats per llargs períodes de temps als hospitals del país. El mateix nom, NAT Viatger, suggereix viatges: per una banda és el Museu que viatja als hospitals, però per l’altra, i sobretot, vol ser una eina per ajudar els participants a viatjar més enllà de la seva realitat quotidiana. A viatjar a la natura a través dels objectes, la imaginació, les preguntes, la reflexió, la curiositat.

Aquest projecte va resultar tot un repte, ja que calia trobar la manera d’acostar els materials naturals (la presència dels quals era irrenunciable per al Museu) als infants i adolescents ingressats tenint en compte les seves condicions de salut. En aquest sentit, s’ha tingut especial cura en trobar un sistema per poder desinfectar perfectament tots els materials abans de passar per les seves mans, evitant així el risc d’infeccions.

Durant el procés de conceptualització i disseny del Nat Viatger, iniciat el 2017, l’equip educatiu del Museu va comptar amb la inestimable col·laboració de docents i personal sanitari especialitzat de l’Hospital de Sant Joan de Déu i de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu. El resultat d’aquest treball és una maleta molt fàcilment transportable, i diversos blocs de resina transparent amb els materials naturals inclosos a dins, de manera que es poden observar des de tots els angles i que es desinfecten amb els productes d’ús habitual de l’hospital.

Les proves pilot del Nat Viatger es van dur a terme a finals del 2019 als mateixos centres, d’on va sortir un retorn molt positiu. Actualment les professionals vinculades a l’educació en l’entorn hospitalari poden sol·licitar-lo per oferir-lo al seu alumnat. Esperem que el Nat Viatger aporti moltes estones estimulants a totes les persones que en gaudeixin: infants i joves hospitalitzats, docents i fins i tot acompanyants.

En aquest vídeo us el mostrem amb més detall.

En aquest enllaç trobareu la notícia amb l’experiència de l’Aula Hospitalària de la Vall d’Hebron.

Per a més informació:
edunat@bcn.cat

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Us compartim un enllaç amb imatges dela fase pilot a l’Aula Hospitalària de Sant Joan de Déu, durant l’octubre de 2019.