Projectes singulars
Projectes singulars
Us animeu a participar en els nostres projectes singulars? Aquí us deixem un tastet amb les propostes per aquest curs 2022-23. Cliqueu als enllaços per a saber-ne més i qualsevol dubte, podeu contactar amb nosaltres al correu edunat@bcn.cat.
- (In)visibles ni (o)cultes!: Ens ajudeu a visibilitzar dones del camp de la Ciència? Volem fer créixer la nostra exposició digital. Durant el 1r trimestre.
- Mirades compartides – Projecte ApS: I si és l’alumnat qui explica el Jardí Botànic de Barcelona? Us acompanyem a crear una proposta educativa on es fomenti l’observació, el diàleg i les dinàmiques participatives. Durant el 1r trimestre.
- Patchwork evolutiu. Seguint el fil de l’evolució: Una proposta diferent per treballar l’evolució amb l’alumnat de 4t d’ESO. Aquest curs celebrem la desena edició! Durant el 2n i 3r trimestre.
- Museïtzem: Voleu crear un Museu al vostre centre educatiu? Us acompanyem durant tot el procés. Durant el 2n i 3r trimestre.
- Malacoteca: Una proposta per endinsar-nos en el món dels cargols terrestres i la ciència ciutadana.
Escola + Museu = Projecte en col·laboració
El Museu de Ciències Naturals de Barcelona vol esdevenir el vostre còmplice a l’hora de desenvolupar un projecte escolar. Si no heu trobat resposta a les vostres necessitats i interessos en la nostra oferta regular d’activitats, podem co-dissenyar un projecte de manera conjunta i col·laborativa, sempre en el marc ampli de les ciències naturals, a partir del nostre model didàctic i amb la possibilitat de prendre la forma d’un projecte d’aprenentatge-servei.
Aquest tipus de col·laboracions necessiten d’una ferma i continuada implicació per part del centre educatiu. En cap cas es tracta d’un encàrrec. Serà imprescindible comptar amb vosaltres en el seu disseny, en la seva execució i en la seva avaluació.
Així doncs, si teniu una necessitat no resolta, teniu ganes de treballar colze a colze amb el Museu i energies per a invertir, posem fil a l’agulla?
Feu-nos arribar la vostra proposta a través del correu electrònic de l’equip educatiu (edunat@bcn.cat). La valorarem i us donarem resposta. Anualment podem atendre un número limitat de projectes en col·laboració, de manera que la nostra acceptació estarà determinada per la disponibilitat de recursos del Departament d’Educació del Museu. En qualsevol cas, intentem-ho?
Cal tenir en compte que, un cop finalitzada la col·laboració, el seu resultat pot passar a formar part de l’oferta escolar del Museu, amb la voluntat de compartir-lo amb la resta de comunitat educativa.
A continuació us llistem un bon grapat d’exemples de projectes en col·laboració realitzats en el passat. Creiem que us poden servir d’inspiració!
- ‘Visibilitzem la Nalini Nadkarni’ amb INS Maria Espinalt durant el curs 2021-2022
- ‘Digues com et dius… Plantes!’ amb l’Escola Primavera durant el curs 2020-2021
- ‘Digues com et dius… Tsunamis!’ amb l’Escola Pràcitques de Sants durant el curs 2020-2021
- ‘Estirem el Fil’ amb l’Escola Baldiri i Reixac a partir de la pregunta, com es crea el pol·len de les plantes? durant el curs 2020-2021
- ‘Digues com et dius.. Flors!’ amb l’Escola Barrufet durant el curs 2020-2021
- ‘Cli-Fi i més a la Mediateca’ amb l’INS Maria Espinalt, una proposta de dinamització lectora durant el curs 2020-2021
- ‘ApS al Jardí Botànic Històric’ amb l’Institut XXV Olimpíada, elaborem un itinerari pel Jardí durant el curs 2020-2021
- ‘Plantes invasores a Montjuïc’ amb l’INS el Bosc durant el curs 2019-2020
- ‘La geologia a Planeta Vida’ amb Salesians Sabadell durant el curs 2019-2020
- ‘Museïtzem’ amb l’Escola Augusta: curs 2018-2019
- Museïtzació d’una nova Illa de Ciència al MCNB amb l’IES Quatre Cantons: curs 2016-2017
- ‘Patchwork evolutiu’: una col·laboració iniciada amb l’Escola Virolai i que je n’hem celebrat diverses edicions
- ‘Arquitectes de la Natura’ amb l’Escola Serralavella, l’activitat creada ara forma part de la nostra oferta educativa
- ‘Paisatges d’aigua’ una jornada d’un dia al riu Besòs i anàlisi naturalista de l’estat del reiu per part de l’equip educatiu del Museu i disseny del crèdit de síntesi per part del professorat.