EDUNAT


 

Inclusió

Consell d’Infants


El Consell d’Infants del Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Parc del Fòrum

El Consell d’Infants es va constituir el 25 d’octubre de 2014 i està format per  16 nens i nenes de cinquè i sisè de primària de les escoles Els Porxos i Els Horts del districte de Sant Martí.

El Consell d’infants actua com a equip assessor en relació al funcionament de l’espai, els continguts i les activitats del Museu.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona fa possible que  el Consell d’Infants sigui:

  • Un òrgan de participació real que permet que els infants participants puguin fer sentir les seves opinions, idees i suggeriments en relació a totes les activitats relacionades amb el museu, els espais i les exposicions.
  • Un consell assessor del museu expert en infantesa, que gaudeix de la mateixa consideració que qualsevol altre dels consells assessors dels que pot comptar el museu
  • Un espai de debat i trobada que fa possible el feedback museu–infants.
  • Una eina educativa per les escoles que promoui el valor educatiu de la participació.
  • Un instrument per plantejar millores al museu; de la seva consulta, en la mesura que sigui possible, en sorgeixen propostes executables, visibles i finalistes.
  • Un òrgan per consultar-los sobre qualsevol aspecte del museu, per això el museu el dota d’un protagonisme real, no només formal.

Si voleu més informació del projecte podeu consultar els següents documents: El_consell_d’infants i Resum per als membres del consell

Vam cocrear un Escape Room dins l’exposició permanent Planeta Vida, que no només han gaudit els i les participants del Consell d’Infants, sinó que l’hem pogut oferir com activitat del Museu a joves d’entre 10 i 14 anys.

El curs 2017-2018, el Consell d’Infants va replantejar la BiciNat. Trobareu més informació de com es va treballar la proposta en aquest enllaç. I un cop acabada, la BiciNat té aquest aspecte.

També podeu llegir l’entrevista a ‘el diari de l’educació‘ on en Joel ens explica de primera mà què significa per ell formar part del Consell d’Infants del Museu durant el curs 2020-21.

I durant el curs 2020-21 marcat per la pandèmia, tot i les sessions a distància, hem començat a treballar la creació d’una proposta on-line, un escape room, que seguirem afinant durant el curs 2021-22 i que esperem compartir amb vosaltres el mes de maig!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.