EDUNAT


 

El Nat viatger a l’aula hospitalària de Vall d’Hebron!

Una proposta inclusiva
9 de juliol de 2021

El Nat Viatger ha tornat a estar a l’hospital… No, no és una mala notícia, ben al contrari! El Nat Viatger ha passat ja dues temporades a l’Aula hospitalària de Vall d’Hebron, a la primavera i a la tardor de 2021, on ha arribat per acostar el Museu de Ciències Naturals de Barcelona als infants i joves hospitalitzats.

Les docents de l’aula hospitalària, 5 en total, l’han estat treballant amb els infants que han de restar a l’hospital i per tant no poden assistir a les classes al seu centre. El Nat Viatger va ser creat especialment per ajudar les persones participants a viatjar més enllà de la seva realitat quotidiana, a viatjar a la natura a través dels materials naturals, la imaginació, les preguntes, la reflexió, la curiositat. Materials reals com cranis, dents, diversitat d’invertebrats, plantes,… que generen interès i motivació. I propostes didàctiques prou obertes com per a que tothom hi trobi alguna que li resulti motivadora.

Les persones que hi han participat i les docents, s’han ben engrescat i ens han compartit algunes imatges i comentaris dels infants:

  • M’ha agradat molt perquè m’agraden els animals, i també perquè el museu deixa que els nens vegin els animals
  • És molt interessant com amb uns animals en cristall es poden aprendre moltes coses.
  • M’ha costat saber qui es menja a qui, però m’ho he passat bé fent el repte.
  • M’ha agradat la gavina i la granota. He après molt…
  • L’activitat ha estat molt xul·la però els “bitxos” m’han fet una mica de fàstic…

Esperem que el Nat Viatger segueixi arribant a molts altres centres, i que tant docents com infants i joves puguin gaudir de moltes estones de “viatge” a la natura!