EDUNAT


 

El Nat Viatger no s’atura!!

Torna d'unes setmanes de bona feina a l'Hospital de Dia d'Infants i Joves La Llacuna
22 de febrer de 2022

El Nat segueix viatjant!!

El Nat Viatger acaba de tornar d’unes setmanes de bona feina a l’Hospital de Dia d’Infants i Joves La Llacuna, on assisteixen infants i joves d’entre 12 i 16 anys que per qüestions de salut temporalment no poden assistir a la seva escola habitual, així que mentrestant segueixen el curs amb les docents del centre.

Un cop oberta la maleta del Nat Viatger han trobat mostres naturals d’animals i vegetals incloses en resina i dos reptes per descobrir alguns dels misteris sobre l’alimentació dels éssers vius.

Les noies i nois s’han ben engrescat a investigar les xarxes tròfiques amagades entre les mostres d’éssers vius de l’hort, el jardí i el mar. Han buscat informació, tant amb els documents del Nat Viatger com amb fonts externes, han comparat allò que anaven trobant amb les mostres reals, i s’han organitzat en grups per descobrir qui es menja qui en cadascun dels espais proposats. Per comunicar les seves conclusions a la resta de companyes i companys i posar-ho en comú, han elaborat uns murals que han compartit amb nosaltres. Cal dir que s’han endut algunes sorpreses que els han convidat a buscar més informació… “De debò que els dos insectes són cuques de llum? Però per què són tan diferents?”

També han observat i comparat les dents i els becs dels diferents animals, discutint sobre el que deuen menjar i mirant de descobrir com és aquell animal. Converses ben interessants en què les aportacions de tothom compten, i que van molt més enllà dels coneixements científics que es puguin desvetllar.

El més important del projecte, segons la docent, són els materials naturals que han captat l’atenció de l’alumnat, els han motivat a estirar del fil proposat. Ha estat una part molt im

portant per als nois i noies del centre, que s’han engrescat i han treballat a gust.

Des del Museu ens alegra molt saber que, tant docents com noies i nois, han gaudit de l’experiència amb el Nat Viatger… i encara més saber que ben aviat hi tornarà!!!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.