EDUNAT


 

Inclusió

Apropa Cultura


El pla estratègic del Museu de Ciències Naturals de Barcelona estableix l’educació i l’accessibilitat com a prioritats. Al mateix temps, explicita l’objectiu estratègic de ser un museu inclusiu que treballi per servir a totes les persones i contribuir al canvi social, que promou la participació i la col·laboració en l’entorn més proper i que desenvolupa programes que incrementen l’accés i la inclusió social. Aquest objectiu permet avançar en la Missió del Museu de crear una societat més informada, millor connectada i més responsable amb la natura. El Museu entén la inclusió com un concepte global i que abasta tant la dimensió física com la dimensió social i per això, expressa el seu compromís desenvolupant una sèrie de programes inspirats en els valors d’equitat, accessibilitat i participació, com a expressió democràtica del projecte públic a fi d’arribar a totes les persones i contribuir al canvi social lluitant contra l’exclusió.

Dins d’aquest marc, l’any 2018 el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, firma un conveni amb Apropa Cultura. Entre altres accions, des del Departament d’Educació i Activitats hem creat dues activitats per a diferents col·lectius d’Apropa. Després de fer-ne un pilotatge, el gener de 2019 comencem a oferir les dues activitats dins la programació regular amb un gran acolliment:

“Comunitats en collage” és el títol de l’activitat que oferim al Jardí Botànic de Barcelona per a col·lectius de salut mental. A partir d’un relat sobre Antoni Tàpies, descobrirem les comunitats vegetals del Jardí Botànic i acabarem fent un paral·lelisme amb les diferents comunitats humanes de les quals formem part.

“Mirades creuades?” és el títol de l’activitat que realitzem a l’exposició permanent “Planeta Vida” del Museu del Fòrum per a tots els col·lectius Apropa. A partir de la història d’una casa i els seus habitants, observarem la vitrina del lleó i ens preguntarem que hi fan tots aquells animals junts. L’observació de la vitrina i la manipulació de material natural ens ajudaran a descobrir-ho.

A banda d’aquestes activitats, també oferim la possibilitat de venir a descobrir el Museu del Fòrum, fent la visita lliure a Planeta Vida i/o a Micos, una història de primats, així com la visita lliure al Jardí Botànic. Aquest curs 20-21 teniu la possibilitat, a més, de visitar la coberta verda del Museu, el Terrat Viu!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.