EDUNAT


 

Inclusió

Apropa Cultura


El pla estratègic del Museu de Ciències Naturals de Barcelona estableix l’educació i l’accessibilitat com a prioritats. Al mateix temps, explicita l’objectiu estratègic de ser un museu inclusiu que treballi per servir a totes les persones i contribuir al canvi social, que promou la participació i la col·laboració en l’entorn més proper i que desenvolupa programes que incrementen l’accés i la inclusió social. Aquest objectiu permet avançar en la Missió del Museu de crear una societat més informada, millor connectada i més responsable amb la natura. El Museu entén la inclusió com un concepte global i que abasta tant la dimensió física com la dimensió social i per això, expressa el seu compromís desenvolupant una sèrie de programes inspirats en els valors d’equitat, accessibilitat i participació, com a expressió democràtica del projecte públic a fi d’arribar a totes les persones i contribuir al canvi social lluitant contra l’exclusió.

Dins d’aquest marc, l’any 2018 el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, firma un conveni amb Apropa Cultura. Durant aquest temps, entre d’altres accions des del Departament d’Educació i Activitats hem creat diverses activitats per a diferents col·lectius d’Apropa.

“Comunitats en collage” és el títol de l’activitat que oferim al Jardí Botànic de Barcelona per a col·lectius de salut mental. En aquesta activitat descobrirem que les plantes formen part de comunitats i per fer-ho ens les mirarem  i les analitzarem com si es tractés d’un collage d’Antoni Tàpies o de Nancy Spero. Acabarem reflexionant entorn a les comunitats humanes.

“Mirades creuades?” és el títol de l’activitat que realitzem a l’exposició permanent “Planeta Vida” del Museu del Fòrum per a tots els col·lectius Apropa. A partir de la història d’una casa i els seus habitants, observarem la vitrina del lleó i ens preguntarem què hi fan tots aquells animals junts. L’observació de la vitrina i la manipulació de material natural ens ajudaran a descobrir-ho.
En aquest enllaç podeu llegir l’experiència amb aquesta activitat de dos grups d’acidH (Integració i Desenvolupament, Intel·ligència Límit).

“El Museu de Ciències Naturals s’Apropa” és la nova proposta dirigida a residències de Gent Gran. En aquesta ocasió, una educadora del Museu es trasllada al centre i a partir de la manipulació de diferents materials naturals del nostre patrimoni, proposarem conversar des d’un punt de vista quotidià i un altre més científic.
En aquest enllaç trobareu una notícia on ho expliquem més detalladament.

A banda de les activitats dinamitzades, també oferim la possibilitat de venir a descobrir la seu del Museu al Parc del Fòrum, fent la visita lliure a Planeta Vida i la visita lliure al Jardí Botànic. I també a totes les exposicions temporals.

Podeu consultar tota la programació del Museu de Ciències Naturals de Barcelona en aquest enllaç.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.