Tot canvia?
Descripció:
Què tenen a veure les pedres i la sorra? I un aglà i un roure? I les erugues, sempre seran erugues? Com pot ser que una pedra tingui forma de petxina?
L’activitat proposa el contacte amb materials suggeridors per tal de provocar la reflexió dels infants, a partir del que saben i del que imaginen, sobre la idea clau del canvi a la natura. Canvi i continuïtat com a repte per entendre millor el món natural.
Espai:
L’activitat té lloc al Niu de Ciència, espai de referència dins del Museu de Ciències Naturals de Barcelona-Parc de Fòrum, pels infants de 0 a 6 anys.
Objectius:
- Investigar a través de l’observació, la comparació i la reflexió al voltant dels materials naturals per tal d’avançar en la formulació d’hipòtesis respecte al canvi d’aquests materials.
- Expressar i argumentar les seves idees davant del grup.
- Afavorir la idea que el món natural canvia constantment sense necessitat d’intervencions externes (humana, màgica…).
- Donar visibilitat a la continuïtat del canvi en els processos naturals.
Continguts:
- Els processos que canvien els éssers vius i el seu entorn: creixement , alimentació, canvis estacionals,…
- La dimensió de continuïtat/discontinuïtat
- La causalitat dels canvis en el món natural.
Competències:
- Aprendre a pensar i comunicar
- Avançar en la construcció del coneixement
- Aprendre a descobrir i tenir iniciativa
- Explorar, formular preguntes, verificar hipòtesi… amb una actitud de curiositat i respecte.
- Respecte per la diversitat d’idees.
En el següent vídeo podeu observar l’activitat en el programa Catakrac de betevé amb la participació de l’escola La Llacuna del Poblenou:
Observacions:
Les activitats educatives del Niu de Ciència dinamitzades per l’equip educatiu no comporten la visita de tot l’espai del Museu de Ciències Naturals – Parc del Fòrum. Podeu visitar-lo lliurement i gratuïtament el mateix dia, abans o després de l’activitat. Sol·liciteu-ho en el moment de fer la reserva.
Per tal de vincular l’experiència educativa del Niu amb la visita lliure a l’exposició permanent Planeta Vida, hem dissenyat un material autònom que us entregarem i explicarem les educadores quan arribeu al Museu. Com que creiem important preparar-vos o fer ús d’aquest material abans o després de la visita al Niu de Ciència, el teniu a la vostra disposició en aquest enllaç.
Referent a l’horari de l’activitat: Les activitats didàctiques del MCNB estan dissenyades i realitzades per l’equip educatiu segons criteris pedagògics, per fomentar la participació activa, i l’aprenentatge significatiu individual i col·lectiu. Cada activitat pren sentit com a experiència educativa quan es disposa del temps necessari per dur-la a temps amb qualitat. Si, per motius aliens al MCNB, l’horari d’arribada o marxa del grup obligués a escurçar la durada de l’activitat en més d’un terç, l’equip educatiu es reserva el dret a anul·lar-la sense dret a retorn del pagament.
Referent al procés de reserva i pagament: Un cop feta la reserva, cal efectuar el pagament en un termini màxim de 15 dies. En cas contrari, la reserva quedarà anul·lada.
Per Informació i Reserves:
Cal trucar al telèfon 93.256.22.20 de dilluns a divendres de 9 a 13 h o posar-vos en contacte per e-mail al correu: activmuseuciencies@bcn.cat
Fer una reserva