EDUNAT


 

Visita lliure al Terrat Viu

Visita lliure al nou espai del Museu del Parc del Fòrum: la coberta verda de més de 7.000 metres quadrats de superfície.

Us presentem el nou espai verd del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Amb 7.100m², està situat a la coberta de la seu del Parc del Fòrum. Consta de tres prats i tres llacunes silvestres adaptades al clima mediterrani. Una coberta que anirà canviant d’aspecte al llarg de l’any i que us convidem a visitar!

Com és el Terrat Viu del Museu?

Les característiques i situació dels edificis condicionen els tipus de plantes de les cobertes verdes. El Terrat té una limitació de pes, el mar és a prop i sovint hi bufa el vent. Per no sobrepassar el pes establert, s’han triat plantes herbàcies que necessiten poc gruix de terra, evitant arbres o vegetació pesant.

El Terrat Viu utilitza terres que retenen les aigües de pluja una mica més del que és habitual, permetent així la utilització de plantes mediterrànies. A més hi tenim instal·lats sistemes automàtics d’informació que ens diuen en tot moment la temperatura, l’estat d’hidratació i la quantitat de sals que hi ha al sòl.

El Terrat Viu té flora adaptada a les condicions ambientals de la Mediterrània i en concret de Barcelona i a la proximitat del mar.

Què hi ha al Terrat Viu?

Prats mediterranis de plantes anuals, que sobreviuen a la calor de l’estiu  en forma de llavors quan la planta s’asseca  o de bulbs sota terra, esperant millors condicions per tornar a brotar. Són plantes adaptades a la proximitat del mar.

Basses d’aigua dolça, amb vegetació autòctona. A les basses hi viuen molts animals microscòpics  que s’alimenten de les algues del plàncton  i que són l’aliment d’altres animals més grossos.  Les basses mostren així ambients d’aigua dolça, rics en vida.

És un terrat experimental on es podrà investigar i fer recerca  sobre cobertes verdes.

Es fa un seguiment de les plantes i dels animals  per conèixer quines espècies són les més adients  per a les cobertes verdes de Barcelona.

Més informació del Terrat viu.

Fer una reserva


Tancar

Cal fer la reserva amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita.

També podeu trucar al 932 562 220 o enviar un correu electrònic a activmuseuciencies@bcn.cat

Pots consultar la nostra “Política de protecció de dades” a les Notes legals del nostre web.

Dades de contacte

Quan vols realitzar l'activitat?

L’ompliment d’aquest formulari en cap cas indica que s’ha realitzat la reserva en ferm. El Servei d’informació i Reserves es posarà en contacte amb vosaltres per fer confirmar la reservar i tramitar el pagament.

També et pot interessar

Veure totes les activitats

Cerca ampliada

Per centres

Al centre educatiu
Institut Botànic
Altres espais
Jardí Botànic Històric
Museu de Ciències Naturals - Parc del Fòrum
Jardí Botànic

Per activitats

Visita dinamitzada
Visita lliure
Proposta telemàtica
Programació especial
BioblitzBCN
Activitat dinamitzada
Escolab

Per nivell educatiu

Batxillerat
ED. Infantil - Escola Bressol
Docents i col•lectius interessats en didàctica
Tots els nivells
ED. Infantil - P3
ED. Infantil - P4
ED. Infantil - P5
1r de Primària
2n de Primària
3r de Primària
4t de Primària
5è de Primària
6è de Primària
1r Eso
2n Eso
3r Eso
4t Eso
ESPO
Universitaris
Formació d'adults