EDUNATMediateca

La Mediateca forma part del Centre de Documentació del Museu. Hi trobareu un conjunt de llibres, documents sonors i audiovisuals relacionats amb la biodiversitat i geodiversitat del planeta adreçat a públics de totes les edats. També és la porta d’entrada a l’arxiu sonor que conserva la Fonoteca Natura Sonora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona – enllaç.

Actualment incorpora més d’un miler de referències, totes elles citades en el seu catàleg online. Tingueu en compte que el catàleg permet cercar per matèria a la columna lateral dreta del web) – enllaç.

Bioexplora

Portal web que permet explorar, de manera digital, el fons patrimonial del Museu de Ciències Naturals de Barcelona – enllaç.

(In)visibles i (O)cultes

(In)visibles i (O)cultes és un viatge a través de l’espai i el temps per la vida de 24 dones científiques, les quals la història ha fet invisibles.

S’ha desenvolupat una versió descarregable de l’exposició temporal, disponible per a centres escolars – enllaç

Una Mirada LGTBI+ a Planeta Vida

Aquesta exposició temporal proposa un recorregut per la diversitat sexual del món animal amb perspectiva LGTBIQA+. Allunyant-se dels estereotips i dels preceptes socials imposats de l’ésser humà, els animals viuen amb naturalitat afectiva, sexual i de gènere.

Existeix una versió descarregable de l’exposició – enllaç

El Centre de Recursos del MCNB ha desenvolupat una Guia de lectures sobre Sexualitat animal – enllaç

Evolució

  • Recull bibliogràfic sobre evolució biològica generat pel Centre de Documentació del MCNB – enllaç
  • La teoria de l’evolució, 150 anys després – enllaç
  • One Zoom Tree of life explores – enllaç

Una exposició temporal al centre educatiu: ‘Una mirada polar. Un viaje visual a los confines de la Tierra’

Les regions polars són segurament una de les àrees geogràfiques més boniques del planeta i a la vegada una de les més desconegudes. Des del projecte PolarCSIC s’ofereix la possibilitat d’exposar al centre educatiu ‘Una mirada polar. Un viaje visual a los confines de la Tierra’. Consta de 36 panells en format DIN3 i organitzats en 3 blocs temàtics:
1. La naturalesa dels pols
2. Els pols i el canvi climàtic
3. Investigant els pols

El préstec és gratuït i una molt bona oportunitat per apropar-nos als pols!
Més informació

Joc Virtual ‘Natura en Joc. L’última partida’

Es tracta d’un joc virtual gratuït i al que es pot accedir en línia i que té com a objectiu reflexionar sobre la pèrdua de biodiversitat a Catalunya.

Enllaç.

Ciutat augmentada

Barcelona és com un Museu. Plena de peces interessants que es poden trobar en els racons més diversos. Hi trobareu la Balena Brava, que presideix l’entrada del Museu de Ciències Naturals de Barcelona al Parc del Fòrum i també el mamut del Parc de la Ciutadella.

Enllaç.