EDUNAT


 

Digues com et dius… amb l’Escola Barrufet

Iniciem una format de projecte a distància amb la classe de les flors d'educació infantil i totes les preguntes que els hi han sorgit al voltant del nom de la seva classe.
20 de novembre de 2020

Aquest inici de curs els alumnes de P5 de l’Escola Barrufet tenien moltíssimes preguntes sobre les flors i les plantes. No és d’estranyar que vulguin fer-se unes expertes i experts en plantes, ja que són la classe de les Flors!

L’escola es va posar en contacte amb l’equip educatiu per fer arribar totes aquestes preguntes per descobrir:

  • Per on respiren les flors?
  • Com creixen?
  • Com es fa el pol·len?
  • Com donen la volta els gira-sols?
  • Com es dobleguen cap a un costat i cap a l’altre?
  • Com és que són tan fortes que el vent no se les endú?

És així com vam iniciar aquest projecte: Digues com et dius… Flors!

Aprofitant totes les incògnites que tenien sobre les plantes,  la classe va venir al Jardí Botànic de Barcelona per aprendre sobre la seva estructura, què necessiten per viure, com creixen, com són les flors i què tenen per dins. El grup classe va estar investigant de valent en petits grups i van acabar construint un model de planta per poder respondre totes les preguntes fetes a classe. Però com totes les bones investigacions, la curiositat no va acabar al Jardí Botànic sinó que la classe de les flors es va emportar dos bulbs per poder observar el seu creixement i fer-se encara més preguntes. 

El projecte no acaba aquí. El diàleg entre l’equip educatiu es mantindrà a mida que el grup ens enviï imatges sper fer el seguiment del creixement del desenvolupament dels bulbs i ens vagin informant de com li donen continuïtat al projecte. Les educadores ja estan rumiant com continuar enriquint aquest projecte per a que doni flors i fruits.

Aquest projecte en col·laboració s’emmarca dins l’activitat Digues com et dius… i investiguem plegades , una de les novetats d’aquest curs. En aquest enllaç trobareu més formats d’activitats a distància.