EDUNAT


 

Digues com et dius… i investiguem plegades!

Projecte d'investigació conjunta que s'adreça a grups de P3, P4 i P5 que hagin triat noms de classe relacionats amb les Ciències Naturals.

Aquest projecte en col·laboració pretén oferir una alternativa als grups que no poden desplaçar-se físicament al Museu en el context de la situació creada per la Covid-19. És una proposta pensada per a desenvolupar entre l’equip docent del centre i l’equip educatiu del Departament d’Educació i Activitats del MCNB.

Sovint el nom de la classe esdevé un projecte important del curs. Us volem proposar investigar plegades el tema triat, sempre i quan estigui relacionat amb les Ciències Naturals.
El projecte es desenvoluparà en 4 fases:
  1. Ens coneixem: Fem el primer contacte entre docent i Equip educatiu del MCNB per conèixer els vostres interessos, les característiques del grup i el tema escollit.
  2. Comencem el diàleg: Connectem telemàticament entre el Museu i l’escola per promoure l’inici del projecte. Generem interès i formulem preguntes a partir de diferents materials naturals relacioants amb el tema escollit.
  3. Investiguem des de l’escola: Us proposem seguir el procés d’aprenentatge iniciat amb la primera trobada telemàtica. En aquesta fase, les educadores del MCNB estaran en contacte amb el/la docent, per ajudar en el procés de recerca, tot compartint recursos educatius, recomanacions bibliogràfiques, imatges, preguntes… per seguir el fil de la recerca.
  4. Ens expliqueu la vostra recerca? Arriba el moment de la segona trobada entre el grup i les educadores del Museu. Com ha anat la investigació? Estructurarem les idees que ha desenvolupat el grup durant la recerca. Tancarem interrogants, però segur que sorgiran noves preguntes. També es valorarà l’experiència i farem el tancament d’aquesta col·laboració.

Hem iniciat un projecte Digues com et dius amb la classe de les flors de l’escola Barrufet. En aquest enllaç podeu consultar com ha iniciat i com avança el projecte.

A continuació us mostrem un exemple de com podria ser aquesta proposta si participa una classe amb el nom de cargols. Aquesta és només una possibilitat, cada projecte serà únic, ja que el camí el seguirem conjuntament l’alumnat, docents i l’equip educatiu del Museu:

Fer una reserva


Tancar

Cal fer la reserva amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita.

També podeu trucar al 932 562 220 o enviar un correu electrònic a activmuseuciencies@bcn.cat

Pots consultar la nostra “Política de protecció de dades” a les Notes legals del nostre web.

Dades de contacte

Quan vols realitzar l'activitat?

L’ompliment d’aquest formulari en cap cas indica que s’ha realitzat la reserva en ferm. El Servei d’informació i Reserves es posarà en contacte amb vosaltres per fer confirmar la reservar i tramitar el pagament.

També et pot interessar

Veure totes les activitats

Cerca ampliada

Per centres

Al centre educatiu
Del museu a l'escola
Institut Botànic
Altres: Bosc Turull
Jardí Botànic Històric
Museu de Ciències Naturals - Parc del Fòrum
Jardí Botànic

Per activitats

Proposta telemàtica
Visita dinamitzada
Activitat a domicili
BioblitzBCN
Visita lliure
Activitat dinamitzada
Escolab

Per nivell educatiu

Batxillerat
ED. Infantil - Escola Bressol
Docents i col•lectius interessats en didàctica
Tots els nivells
ED. Infantil - P3
ED. Infantil - P4
ED. Infantil - P5
1r de Primària
2n de Primària
3r de Primària
4t de Primària
5è de Primària
6è de Primària
1r Eso
2n Eso
3r Eso
4t Eso
ESPO
Universitaris
Formació d'adults