EDUNAT


 

Connectem amb Oceans

14 de juny de 2018

Amb el tancament del curs escolar 2017-2018, el projecte “Connectem amb…” ha arribat a la seva sisena edició.

A principis d’any, prop de 200 alumnes de primària de 5 escoles veïnes es van submergir en l’exposició Oceans, l’últim territori salvatge, i van observar les projeccions audiovisuals que mostren racons màgics i valuosos dels oceans. Abans de tornar a les seves escoles, van rebre un encàrrec: triar un racó especial dels seus barris, analitzar el què hi succeïa i identificar les impressions i emocions que els suggerien.

Amb l’acompanyament i l’assessorament de dues coreògrafes, Cristina Castellà i Patrícia Mas, els i les alumnes han traduït les seves observacions en breus peces de vídeo-dansa, tot aprenent a expressar amb els seus cossos la realitat del racó que cada grup-classe havia escollit.

El passat divendres 1 de juny, ens vam aplegar a la sala d’actes del Museu per celebrar la cloenda del projecte i veure el fruit d’aquest procés d’investigació i creació. El resultat són 8 vídeo-danses, una per grup-classe participant, que es poden veure a l’exposició temporal que es pot visitar de manera gratuïta fins a finals de setembre, davant de la botiga del Museu.

A continuació podem veure’n un breu resum:

Les escoles i grups-classe protagonistes d’aquest projecte són:

3r A i 3r B de l’Escola Provençals
3r i 4t de l’Escola Eduard Marquina
4t de l’Escola Concepció Arenal
4t de l’Escola Els Horts
6è A i 6è B de l’Escola Catalonia