EDUNAT


 

Paisatges mediterranis

Descobrint el paisatge mediterrani i les adaptacions als canvis

Descripció:

Quins elements conformen el paisatge mediterrani? Com canvia un paisatge al llarg del temps? Com s’ha creat el Jardí Botànic de Barcelona? I, quines comunitats vegetals hi podem trobar actualment?

Activitat dinamitzada al Jardí Botànic de Barcelona on, per una banda, descobrirem els fragments de la història de Montjuïc que han quedat registrats al seu paisatge i, per altra banda, analitzarem l’espai del jardí com a projecte paisatgístic que respon a diversos objectius socials i culturals. Farem una breu visita a algunes de les comunitats vegetals representades. Acabarem fent una reflexió sobre la diversitat dels factors que conformen el paisatge mediterrani.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Objectius:

  • Analitzar el paisatge com a resultat de les condicions naturals en conjunt amb l’efecte de les activitats humanes.
  • Conèixer el Jardí Botànic de Barcelona (JBB) i les seves funcions socials, ambientals i culturals.
  • Fer visibles la història i paisatgisme que han configurat l’estat actual del JBB.
  • Reconèixer les comunitats vegetals més comunes del bioma mediterrani.

Continguts:

  • Bioma Mediterrani
  • Comunitats vegetals del bioma mediterrani (herbassar, prat, màquia, brolla, timoneda, garriga, landa, bardissa, bosc)
  • Descriure, analitzar i valorar els canvis, les continuïtats, les causes i les conseqüències de les transformacions en el paisatge.

Competències:

  • Organitzar, relacionar, analitzar, sintetitzar, inferint i deduint la informació per integrar-la als esquemes previs de coneixement.
  • Comunicar idees en els diferents llenguatges comunicatius i l’ús de diferents suports per posar en pràctica el procés de recerca, de deduir conclusions i d’anàlisi crítica.
  • Percebre la dimensió socioecològica dels problemes ambientals per tal de donar-hi resposta des del vessant científic, econòmic, social i polític.

Observacions:

L’activitat es desenvolupa a l’aire lliure, cal tenir en compte l’època de l’any que es reserva l’activitat per a venir amb l’equipament adequat.

Recordeu que les activitats dinamitzades per l’equip educatiu no comporten la visita de tot l’espai del Museu del Parc del Fòrum ni del Jardí Botànic. Podeu visitar-lo lliurement i gratuïtament el mateix dia abans o després de l’activitat. Sol·liciteu-ho en el moment de fer la reserva.

Us recomanem que combineu aquesta activitat amb la visita a l’exposició Més que abelles en el mateix Jardí Botànic de Barcelona.

Referent a l’horari de l’activitat: Les activitats didàctiques del MCNB estan dissenyades i realitzades per l’equip educatiu segons criteris pedagògics, per fomentar la participació activa, i l’aprenentatge significatiu individual i col·lectiu. Cada activitat pren sentit com a experiència educativa quan es disposa del temps necessari per dur-la a temps amb qualitat. Si, per motius aliens al MCNB, l’horari d’arribada o marxa del grup obligués a escurçar la durada de l’activitat en més d’un terç, l’equip educatiu es reserva el dret a anul·lar-la sense dret a retorn del pagament.

Referent al procés de reserva i pagament: Un cop feta la reserva, cal efectuar el pagament en un termini màxim de 15 dies. En cas contrari, la reserva quedarà anul·lada.

Per informació i reserves:

Cal trucar al telèfon 93.256.22.20 de dilluns a divendres de 9 a 13 h o posar-vos en contacte per e-mail al correu: activmuseuciencies@bcn.cat

Novetat!

El Jardí Botànic de Barcelona està situat molt a prop del Castell de Montjuïc. Si ho desitgeu, podeu completar la vostra sortida i sol·licitar una visita lliure al Castell a través de la seva pàgina web.

Fer una reserva


Tancar

Cal fer la reserva amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita.

També podeu trucar al 932 562 220 o enviar un correu electrònic a activmuseuciencies@bcn.cat

Pots consultar la nostra “Política de protecció de dades” a les Notes legals del nostre web.

Dades de contacte

Quan vols realitzar l'activitat?

L’ompliment d’aquest formulari en cap cas indica que s’ha realitzat la reserva en ferm. El Servei d’informació i Reserves es posarà en contacte amb vosaltres per fer confirmar la reservar i tramitar el pagament.

També et pot interessar

Veure totes les activitats

Cerca ampliada

Per centres

Laboratori de Natura
Al centre educatiu
Institut Botànic
Centre Martorell d'Exposicions
Museu de Ciències Naturals - Parc del Fòrum
Jardí Botànic

Per activitats

Proposta telemàtica
Visita dinamitzada
Visita lliure
Projecte singular
Joc online
Apropa Cultura
Activitat dinamitzada
Escolab

Per nivell educatiu

Col·lectius Apropa Cultura
Casals de 3 a 6 anys
Docents i col•lectius interessats en didàctica
ED. Infantil - Escola Bressol
Tots els nivells
ED. Infantil - I5 (recomanat només pel 1r trimestre)
Batxillerat
Casals a partir de 7 anys
ED. Infantil - I3
ED. Infantil - I4
ED. Infantil - I5
1r de Primària
2n de Primària
3r de Primària
4t de Primària
5è de Primària
6è de Primària
1r Eso
2n Eso
3r Eso
4t Eso
ESPO
Universitaris
Formació d'adults