I després de la foscor?
Descripció:
Per poder respondre a aquesta pregunta, ens fixarem en la primera part de l’exposició permanent del Museu, des dels inicis de l’Univers i del Planeta Terra, passant per les diferents etapes geològiques, fins a arribar a l’actualitat. Ens centrarem tant en aspectes geològics com en biològics i coneixerem els principals canvis que s’han donat al nostre Planeta i que expliquen per què la Terra és com és.
Ens mirarem els diferents elements museogràfics de “Biografia de la Terra” per interpretar-los i comprendre les històries que ens expliquen de la mateixa manera que es poden interpretar les obres d’art. Les peces del Museu serviran com a font d’inspiració perquè els alumnes puguin traslladar aquests coneixements científics en obres d’art.
Objectius:
- Comprendre la formació de la Terra no com un moment puntual sinó com un procés.
- Conèixer alguns canvis geològicament i biològicament que han tingut lloc en el Planeta i la relació entre ells.
- Analitzar diversos eons o eres de la història de la vida a la terra per veure quins són els fets clau que hi han tingut lloc.
- Entendre cada espai de temps analitzat com un petit episodi en què hi ha canvis englobats en un procés més ampli.
Competències que es treballen:
- Utilitzar el coneixement científic per a comprendre situacions properes.
- Descobrir una ciència propera per tal de desenvolupar l’interès per ella.
Continguts:
- Etapes en què es divideix l’estudi de la formació de la Terra.
- Alguns fets clau que expliquen l’evolució del planeta Terra i les seves formes de vida fins a l’actualitat.
- Evidències científiques que han permès reconstruir aquest procés.
Observacions:
Recordeu que les activitats dinamitzades per l’equip educatiu no comporten la visita de tot l’espai del Museu de Ciències Naturals – Parc del Fòrum ni del Jardí Botànic. Podeu visitar-lo lliurement i gratuïtament el mateix dia, abans o després de l’activitat. Sol·liciteu-ho en el moment de fer la reserva.
Referent a l’horari de l’activitat: Les activitats didàctiques del MCNB estan dissenyades i realitzades per l’equip educatiu segons criteris pedagògics, per fomentar la participació activa, i l’aprenentatge significatiu individual i col·lectiu. Cada activitat pren sentit com a experiència educativa quan es disposa del temps necessari per dur-la a temps amb qualitat. Si, per motius aliens al MCNB, l’horari d’arribada o marxa del grup obligués a escurçar la durada de l’activitat en més d’un terç, l’equip educatiu es reserva el dret a anul·lar-la sense dret a retorn del pagament.
Referent al procés de reserva i pagament: Un cop feta la reserva, cal efectuar el pagament en un termini màxim de 15 dies. En cas contrari, la reserva quedarà anul·lada.
Per Informació i Reserves:
Cal trucar al telèfon 93.256.22.20 de dilluns a divendres de 9 a 13 h o posar-vos en contacte per e-mail al correu: activmuseuciencies@bcn.cat
Fer una reserva