Ens mirem la barreja?
Descripció:
Com és que el lleó i el pelicà són a la mateixa vitrina de l’exposició? Què fa que les aus siguin úniques? Com classificaríeu els cromos d’un àlbum?
La classificació és una eina que ens ajuda a comprendre el nostre entorn buscant semblances i diferències i identificant els criteris essencials. En Ciència, també l’utilitzem. A partir de material biològic i dels animals de la col·lecció aprendrem a destriar els criteris claus per a classificar els vertebrats.
Objectius:
- Conèixer alguns dels criteris essencials per classificar en Ciència.
- Reconèixer els criteris bàsics per a la classificació de vertebrats.
- Entendre que la classificació científica és un mètode i com a tal és un artifici humà que ens ajuda a entendre el món.
Continguts:
- Objectius de la classificació.
- Eines de classificació.
- Criteris per classificar vertebrats.
Competències:
- Utilitzar el coneixement científic per a comprendre situacions properes.
- Aprendre a classificar per tal de comprendre la diversitat que ens envolta.
- Conèixer el mètode científic per tal d’aplicar-lo en el futur.
- Entendre la identitat pròpia com a una construcció social per tal de valorar i respectar la diversitat.
En el següent vídeo podeu observar l’activitat en el programa Catakrac de Betevé amb la participació de l’escola Sant Josep Teresianes:
Observacions:
Recordeu que les activitats dinamitzades per l’equip educatiu no comporten la visita de tot l’espai del Museu del Parc del Fòrum ni del Jardí Botànic. Podeu visitar-lo lliurement i gratuïtament el mateix dia abans o després de l’activitat. Sol·liciteu-ho en el moment de fer la reserva.
Durant les 3 h de l’activitat es farà una pausa de 30 minuts per esmorzar.
Referent a l’horari de l’activitat: Les activitats didàctiques del MCNB estan dissenyades i realitzades per l’equip educatiu segons criteris pedagògics, per fomentar la participació activa, i l’aprenentatge significatiu individual i col·lectiu. Cada activitat pren sentit com a experiència educativa quan es disposa del temps necessari per dur-la a temps amb qualitat. Si, per motius aliens al MCNB, l’horari d’arribada o marxa del grup obligués a escurçar la durada de l’activitat en més d’un terç, l’equip educatiu es reserva el dret a anul·lar-la sense dret a retorn del pagament.
Referent al procés de reserva i pagament: Un cop feta la reserva, cal efectuar el pagament en un termini màxim de 15 dies. En cas contrari, la reserva quedarà anul·lada.
En algunes dinàmiques de l’activitat el grup classe es divideix en dos grups que treballen per separat, cada un amb una educadora. Alhora, cada un dels dos grups, es divideix en petits grups de treball cooperatiu.
Per Informació i Reserves:
Cal trucar al telèfon 93.256.22.20 de dilluns a divendres de 9 a 13 h o posar-vos en contacte per e-mail al correu: activmuseuciencies@bcn.cat
Fer una reserva