EDUNAT


 

En construcció?

Els processos de formació geològica de la Terra

Descripció:

Des de sempre les persones hem volgut plasmar els moviments utilitzant diverses tècniques d’animació. Però, és possible plasmar moviments terrestres amb tècniques d’animació? Per poder-ho fer potser hem de poder respondre algunes preguntes: Com s’han modelat les formes de l’escorça terrestre? Per què es formen els diferents relleus? I les roques que la componen? Potser allò que veiem no ha estat sempre igual.

En construcció és una activitat adreçada a grups d’ESO on, a través de les mostres geològiques de La Terra Avui i les evidències que hi trobem, ens ajudaran a entendre els processos de formació geològica. Ja que, potser la Terra continua encara “en construcció”.

Objectius:

  • Comprendre com s’han format diversos tipus de roques a partir de l’observació i anàlisi de les seves característiques visibles.
  • Entendre els elements i factors que intervenen en la formació de diversos tipus de relleus
  • Adonar-se que els elements geològics que formen la Terra estan en constant construcció.

Continguts:

  • Característiques observables que permetin deduir el procés de formació de les roques magmàtiques, sedimentàries i metamòrfiques.
  • La tectònica de plaques i el seu paper en la formació de les unitats de relleu.
  • Propietats físiques de diferents materials davant de l’aplicació de forces.

Competències:

  • Aprendre a partir de l’observació de les mostres geològiques, de la manipulació i experimentació i dels recursos i documentació de l’exposició.
  • Interpretació dels sistemes geològics des de la perspectiva dels models, per comunicar i entendre el comportament dels processos de formació i deformació dels fenòmens geològics.

Comprensió de diferents fenòmens geològics des de diferents escales de treball.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Observacions:

Recordeu que les activitats dinamitzades per l’equip educatiu no comporten la visita de tot l’espai del Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Parc del Fòrum ni del Jardí Botànic. Podeu visitar-lo lliurement i gratuïtament el mateix dia abans o després de l’activitat. Sol·liciteu-ho en el moment de fer la reserva.

Durant les 3 h de l’activitat es farà una pausa de 20 minuts per esmorzar.

En algunes dinàmiques de l’activitat el grup classe es divideix en dos grups que treballen per separat, cada un amb una educadora. Alhora, cada un dels dos grups, es divideix en petits grups de treball cooperatiu.

Referent a l’horari de l’activitat: Les activitats didàctiques del MCNB estan dissenyades i realitzades per l’equip educatiu segons criteris pedagògics, per fomentar la participació activa, i l’aprenentatge significatiu individual i col·lectiu. Cada activitat pren sentit com a experiència educativa quan es disposa del temps necessari per dur-la a temps amb qualitat. Si, per motius aliens al MCNB, l’horari d’arribada o marxa del grup obligués a escurçar la durada de l’activitat en més d’un terç, l’equip educatiu es reserva el dret a anul·lar-la sense dret a retorn del pagament.

Referent al procés de reserva i pagament: Un cop feta la reserva, cal efectuar el pagament en un termini màxim de 15 dies. En cas contrari, la reserva quedarà anul·lada.

Per Informació i Reserves:

Cal trucar al telèfon 93.256.22.20 de dilluns a divendres de 9 a 13 h o posar-vos en contacte per e-mail al correu: activmuseuciencies@bcn.cat

 

Fer una reserva


Tancar

Cal fer la reserva amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita.

També podeu trucar al 932 562 220 o enviar un correu electrònic a activmuseuciencies@bcn.cat

Pots consultar la nostra “Política de protecció de dades” a les Notes legals del nostre web.

Dades de contacte

Quan vols realitzar l'activitat?

L’ompliment d’aquest formulari en cap cas indica que s’ha realitzat la reserva en ferm. El Servei d’informació i Reserves es posarà en contacte amb vosaltres per fer confirmar la reservar i tramitar el pagament.

També et pot interessar

Veure totes les activitats

Cerca ampliada

Per centres

Laboratori de Natura
Al centre educatiu
Centre Martorell d'Exposicions
Museu de Ciències Naturals - Parc del Fòrum
Jardí Botànic

Per activitats

Visita dinamitzada
Visita lliure
Projecte singular
Joc online
Apropa Cultura
Activitat dinamitzada
Escolab

Per nivell educatiu

Col·lectius Apropa Cultura
Casals de 3 a 6 anys
Docents i col•lectius interessats en didàctica
ED. Infantil - Escola Bressol
Tots els nivells
ED. Infantil - I5 (recomanat només pel 1r trimestre)
Batxillerat
Casals a partir de 7 anys
ED. Infantil - I3
ED. Infantil - I4
ED. Infantil - I5
1r de Primària
2n de Primària
3r de Primària
4t de Primària
5è de Primària
6è de Primària
1r Eso
2n Eso
3r Eso
4t Eso
ESPO
Universitaris
Formació d'adults