EDUNAT


 

Un pati per a tothom … a l’escola Kotska

L'escola Jesuïtes Gràcia - Kostka ja té els seus hotels d'insectes instal·lats al pati escolar.
1 d'abril de 2020

Durant la Setmana de la Ciència i la Setmana de la Diversitat, programem l’activitat anomenada “Un pati per a tothom” en que descobrim com viuen les abelles solitàries i la seva importància en els espais naturals. Partim de l’observació d’un dels hotels d’abelles situat al Jardí Botànic de Barcelona per reflexionar sobre què necessiten aquests insectes per viure i què han trobat al Jardí que els permeti viure en aquest espai.
Acabem plantejant-nos què ens aporta la presència de la vegetació i de les abelles solitàries al nostre entorn. Per apropar-ho a la realitat dels grups escolars construïm un Hotel d’insectes per a que el puguin incloure en el seu pati de l’escola i així plantejar-se com augmentar la seva biodiversitat.

Després d’un temps d’haver fet aquesta activitat ens ha arribat la resposta del centre educatiu Jesuïtes Gràcia – Col·legi Kostka. Els grups escolars que van fer l’activitat han pogut instal·lar els seus hotels d’insectes al pati de l’escola. Esperem que aquests hotels aportin molta vida i aprenentatges en l’àmbit escolar. Ens alegra molt rebre respostes de la continuïtat que li donen les escoles a les activitats que realitzem tant al MCNB en la seu del Parc del Fòrum com al Jardí Botànic. Si participeu d’alguna activitat i li doneu continuïtat a l’escola ens podeu contactar per correu a edunat@bcn.cat o etiquetar-nos a xarxes socials.