EDUNAT


 

Projecte en col·laboració: “Museïtzem!”

30 d'octubre de 2018

Aquest curs hem iniciat un projecte en col·laboració amb l’Escola Augusta. De fet, tot va començar el curs passat, quan un docent de l’escola, ens va demanar si podíem fer l’encàrrec de crear el “Museu de Ciències Naturals de l’Augusta” als i les alumnes de 1r d’ESO aprofitant que venien de visita lliure a “Planeta Vida”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Al final de curs ens van mostrar els resultats i vam decidir trobar-nos per pensar en una col·laboració entre escola i Museu. D’aquí va néixer “Museïtzem!”.

El 9 d’octubre van fer la primera activitat del projecte al Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Parc del Fòrum. De la mà de dues educadores i la Cap del Departament d’Exposicions, van observar els recursos museogràfics que ofereix l’exposició “Planeta Vida” (maquetes, pantalles tàctils, materials naturals, etc.) i van llençar l’encàrrec de crear el seu propi Museu. Cada vegada que acabin una unitat didàctica, l’hauran de plasmar en un recurs museogràfic.

Actualment, estan construint maquetes de cèl·lules amb llaminadures. Una feina transversal, ja que ho treballaran des de les assignatures de ciències naturals, tecnologia i català.

A finals del segon trimestre, tornaran al Museu per conèixer tots els Departaments de l’àrea de Programes Públics que s’impliquen al voltant d’una nova exposició. “Quin eslògan farem servir per llençar la campanya de comunicació? Quin circuit faran les persones que visitin l’exposició? Quin és l’aforament de l’exposició? Hi haurà un programa d’activitats educatives relacionades amb la nova exposició?”

El mes de juny, arribarà el moment més esperat i celebrarem  el final del projecte amb la inauguració del “Museu de Ciències Naturals de l’Augusta”.

Per obtenir més informació sobre el projecte Museïtzem cliqueu aquí.