EDUNAT


El Niu Volant alça el vol!

3 de gener de 2019

L’any 2010 el Museu de Ciències Naturals de Barcelona va començar a treballar en el projecte Nascuts per la Ciència que pretenia dotar el museu de la mirada d’infant.

Un any més tard, amb la inauguració de la nova seu pública al Parc del Fòrum, es va crear el Niu de Ciència, un espai únic i exclusiu per als infants de 0 a 6 anys que tenia com a objectiu apropar les ciències naturals als més menuts. Primer vam començar per les activitats familiars de caps de setmana i uns mesos més tard es van començar a oferir activitats escolars per a grups de P2 a primer de primària. Des de llavors hem creat el cicle NiuViu, un conjunt d’activitats temàtiques en les que les ciències naturals van de la mà de disciplines més artístiques, o l’activitat Com fem el Niu? adreçada a estudiants universitaris, cicles formatius, docents i persones interessades en didàctica.

Malgrat tot, els grups escolars d’escoles bressol sempre han tingut dificultats per visitar el Niu de Ciència. Els desplaçaments amb autocar i els horaris dels àpats dels més menuts sempre han complicat la seva visita al museu i és per això que ens vam plantejar un nou repte: El Niu Volant!

El Niu Volant és un contenidor transportable, amb tots els materials necessaris al seu interior per realitzar diferents propostes didàctiques. Les docents del darrer curs de les escoles bressol podran utilitzar aquest recurs amb l’alumnat de forma autònoma, programant les sessions de la manera que els sembli més adequada amb l’assessorament de l’equip educatiu del Museu.

Durant els mesos de gener a juny el Niu Volant visitarà, dins de la prova pilot, les escoles bressol municipals Carabassa, Can Bruixa, Ciutat de Mallorca i Júpiter.

Si voleu més informació del projecte cliqueu aquí.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.