EDUNAT


 

El projecte “Connectem amb … Micos” continuarà el curs vinent!

La crisi de la Covid-19 ens ha obligat a aturar la vuitena edició d'aquest projecte educatiu de proximitat, però estem treballant per a poder-lo reprendre de cara al curs vinent.
2 de juny de 2020

Durant aquest curs escolar, el projecte de proximitat “Connectem amb Micos” es va proposar fixar-nos, a partir de la fotografia reflexiva, en la diversitat de persones que habiten els barris més pròxims al museu.

Aquest projecte, que enguany ha celebrat la seva vuitena edició, ha comptat amb la col·laboració de persones expertes en la disciplina escollida. En aquest cas, l’assessorament ha estat proveït pel col·lectiu El Catalejo, fotografia per a la transformació social.

“Connectem amb Micos” ha comptat amb la participació de sis centres educatius de Barcelona i Sant Adrià de Besòs:  Escola l’Arc de Sant Martí, Escola Joaquim Ruyra, Escola Prim, Institut Moisès Broggi, Escola Cascavell i Institut – Escola La Mina.

La primera fase del projecte ha consistit en una activitat inicial i visita a l’exposició temporal “Micos, una història de primats”. A través de l’observació, l’alumnat dels diversos grups participants s’ha fixat en aspectes concrets dels primats: la seva alimentació, la seva manera de desplaçar-se, de comunicar-se i relacionar-se. Aquesta primera activitat ens ha permès apropar-nos a aquest grup d’animals tan proper i alhora tan llunyà i ens ha fet reflexionar sobre la seva gran diversitat.

Des del museu s’ha proposat a l’alumnat de fer un salt i passar dels primats no humans als primats humans. A través de la fotografia hem encoratjat l’alumnat a captar la diversitat de persones que existeix en els seus barris. És en aquest punt que els col·laboradors del projecte han iniciat els i les alumnes en el retrat fotogràfic, disciplina que emprarem per copsar aquesta realitat propera, la nostra realitat social.

Malauradament, degut a la crisi sanitària de la Covid-19, ens hem vist amb l’obligació d’aturar el projecte en aquesta fase de desenvolupament. Davant d’aquesta nova situació i amb la il·lusió posada en donar continuïtat al projecte, hem realitzat un vídeo per explicar als nois i noies que tenim la intenció de reprendre el projecte el primer trimestre del proper curs 2020-2021. De cara al curs vinent, es realitzaran les activitats que faltaven en aquesta fase i es prepararà la darrera fase del projecte, la seva cloenda, així com la inauguració de l’exposició de fotografies fetes per l’alumnat.

Us convidem a veure el vídeo:

Connectem amb … Micos, continuarà!