EDUNAT


 

VII edició del Patchwork evolutiu

Hem celebrat el Congrés que clausura el projecte Patchwork evolutiu d'enguany.
19 de febrer de 2020

El dia 19 de febrer, i coincidint amb les dates de commemoració del naixement de Charles Darwin, hem celebrat el Congrés que clausura el projecte de Patchwork evolutiu d’enguany.

El tret de sortida d’aquest projecte és una activitat inicial que realitza cada grup participant en el MCNB durant el primer trimestre escolar. En aquest projecte es treballa la teoria de l’evolució des de diferents àmbits. L’alumnat, en grups de treball, s’especialitza en algun tema per acabar elaborant un pòster científic que aprofundeix en la teoria de l’evolució.

En l’edició d’enguany han participat 4 centres educatius, amb un total de 129 alumnes. Els centres participants han estat: INS Esteve Terradas, INS Bisbe Berenguer, INS Joan Brossa, INS Maria Espinal.

Durant el Congrés ha tingut lloc la defensa dels 41 pòsters científics presentats davant de membres de l’àrea científica del MCNB:

  • Montserrat Navarro, cap del Centre de Documentació del MCNB
  • Eulàlia Garcia, cap de Col·leccions del MCNB
  • Berta Caballero, conservadora d’atròpodes del MCNB
  • Neus Ibàñez, conservadora de l’herbari i investigadora de l’IBB

En aquesta ocasió, i de manera especial, hem tingut el plaer de gaudir d’una conferència a càrrec de la Dra. Montserrat Colell, professora i investigadora de la UB experta en primatologia i etologia.

Agraïm la implicació de l’alumnat en el projecte, així com el paper de les docents i la participació de les expertes del Museu i de la Montserrat Colell.

Esperem que aquesta edició del Patchwork evolutiu hagi servit per despertar vocacions científiques, per conèixer i entendre una mica millor la teoria de l’evolució i per fomentar l’intercanvi de coneixements i aprenentatges entre els diferents instituts participants.

I ja pensem en la VIII edició! Des de l’equip educatiu hem recollit les valoracions de les docents participants i l’àrea científica i ja estem redissenyant l’activitat per tal de millorar-la amb les seves propostes. Us animeu a participar de la VIII edició del Patchwork evolutiu?