EDUNAT


 

Connectem amb… abelles

Iniciem el Projecte Connectem del curs 2020-2021 entre el Jardí Botànic de Barcelona i les escoles dels barris de proximitat, tot partint de l'exposició Més que abelles i incloent la disciplina de la ràdio.
15 de febrer de 2021

Retransmetent des del Jardí:

Quin missatge transporten els pol·linitzadors? Quin vincle estableixen entre les flors? I en el cas de les persones, quins vincles positius s’estableixen entre les veïnes i veïns dels barris i les seves entitats o iniciatives socioambientals? Quina importància té la ràdio per donar veu a la realitat dels barris de Montjuïc? Quina relació hi ha entre la ràdio i la pol·linització?
Iniciem una nova edició del Connectem amb el JBB en un curs que suposa un repte educatiu i en el que més que mai volem enfortir el vincle entre les escoles dels barris de Montjuïc i el JBB. Enguany hi participen 8 grups escolars de proximitat al JBB, de cicle superior de primària i de primer cicle de l’ESO.
En aquesta ocasió volem visibilitzar fenòmens que passen desapercebuts però que són essencials per al manteniment de la vida o com a mínim ajuden a millorar-la: la mateixa pol·linització, la tasca comunitària d’entitats i associacions al barri i el paper de la ràdio com a mitjà de comunicació creador de xarxa.

Sintonitzem?

El projecte engega a partir d’una activitat presencial al JBB en què els diferents grups participants exploraran el fenomen de la pol·linització: com sintonitzen les flors amb els seus pol·linitzadors per fer efectiva l’arribada del pol·len? Quins beneficis aporta la pol·linització per al sosteniment de la vida?
En finalitzar l’activitat inicial, els grups s’emporten un encàrrec. Així com a la natura els pol·linitzadors fan aquesta tasca que sovint passa desapercebuda, als barris segur que hi ha entitats, persones o associacions que fan tasques positives per la comunitat. Els hi proposem visibilitzar-les a través de la creació de programes de ràdio, per tal de compartir la seva visió del barri amb els altres grups escolars i el veïnat.
Per fer-ho possible, comptem amb la col·laboració de COMSOC Comunicació Social, entitat experta en treballar el recurs de la ràdio en l’àmbit escolar. Està previst que desenvolupin una sèrie de sessions amb els grups participants per dissenyar i realitzar els programes de ràdio des de les escoles o des de ràdios comunitàries. Aquests programes es podran emetre i compartir al finalitzar el projecte, al mes de maig.

Fins la propera emissió!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.