EDUNAT


 

Racó per a docents

Recursos per preparar la visita


Exposicions

 • Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Parc del Fòrum: exposició permanent: Planeta Vida

  Podeu consultar i descarregar-vos la Guia didàctica per al professorat de l’exposició ‘Planeta Vida’ com també el plànol del Museu de Ciències Naturals – Parc del Fòrum.Els itineraris autoguiats són materials didàctics que us oferim per a què pugueu preparar una visita dinamitzada pel vostre compte al Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Parc del Fòrum. Cada itinerari ofereix una narrativa pròpia al voltant d’un eix temàtic que pretén donar a conèixer una selecció de conceptes i espècimens presents a l’exposició ‘Planeta Vida’. Trobareu suggeriments de preguntes per despertar la curiositat i guiar la mirada de l’alumnat.

  • Descarregueu-vos els Itineraris didàctics per a Educació Primària en aquest enllaç
  • Descarregueu-vos els Itineraris didàctics per a Educació Secundària en aquest enllaç.
 • Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Parc del Fòrum: Som Natura
  Guia de lectura Som Natura, del Centre de Documentació del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. 
 • Jardí  Botànic de Barcelona: Totes les Mediterrànies del món
  Podeu consultar i descarregar-vos el plànol del Jardí Botànic: Totes les mediterrànies del món. I també podeu fer una visita virtual de l’espai.  
 • Jardí Botànic Històric: plànol del Jardí Botànic Històric.

Mediateca

La Mediateca forma part del Centre de Documentació del Museu. Hi trobareu un conjunt de llibres, documents sonors i audiovisuals relacionats amb la biodiversitat i geodiversitat del planeta adreçat a públics de totes les edats. També és la porta d’entrada a l’arxiu sonor que conserva la Fonoteca Natura Sonora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.