EDUNAT


 

Racó per a docents

Recursos per preparar la visita


Exposicions

  • Museu de Ciències Naturals – Parc Fòrum: Planeta Vida

Podeu consultar i descarregar-vos la Guia didàctica per al professorat de l’Exposició Planeta Vida com també el plànol del Museu de Ciències Naturals – Parc del Fòrum.

 

  • Jardí  Botànic de Barcelona: Totes les Mediterrànies del món

Podeu consultar i descarregar-vos el plànol del Jardí Botànic: Totes les mediterrànies del món. I també podeu fer una visita virtual de l’espai. També us facilitem un plànol del Jardí Botànic Històric.

Itineraris autoguiats a Planeta Vida

Els itineraris autoguiats són materials didàctics que us oferim per a què pugueu realitzar una visita dinamitzada al Museu de Ciències Naturals – Parc del Fòrum pel vostre compte. Cada itinerari ofereix una narrativa pròpia al voltant d’un eix temàtic que pretén donar a conèixer una selecció de conceptes i espècimens presents a Planeta Vida, l’exposició de referència del Museu. També trobareu suggeriments de preguntes per despertar la curiositat i guiar la mirada de l’alumnat.

  • Descarregueu-vos els Itineraris didàctics per Educació Primària en aquest enllaç
  • Descarregueu-vos els Itineraris didàctics per Educació Secundària en aquest enllaç

Mediateca

La Mediateca forma part del Centre de Documentació del Museu. Hi trobareu un conjunt de llibres, documents sonors i audiovisuals relacionats amb la biodiversitat i geodiversitat del planeta adreçat a públics de totes les edats. També és la porta d’entrada a l’arxiu sonor que conserva la Fonoteca Natura Sonora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona: a través del servei ‘Sons a la carta’ es pot accedir a l’única base de dades pública de sons animals i paisatges sonors que hi ha a Catalunya.