EDUNAT


 

Visita lliure a Més que abelles

Visita lliure a l'exposició temporal "Més que abelles. Pol·linitzadors i flors: la vida en joc", al Jardí Botànic de Barcelona.

La visita lliure a l’exposició “Més que abelles. Pol·linitzadors i flors: la vida en joc” us permetrà descobrir el vincle doblement beneficiós entre els insectes i les flors, una relació fonamental per a la reproducció d’una gran diversitat de plantes. L’exposició s’estructura en 7 àmbits que us ajudaran a aprofundir en el fenomen de la pol·linització, conèixer la gran diversitat d’insectes pol·linitzadors que intervenen en aquest procés així com prendre consciència del paper fonamental de la relació entre insectes i flors per a garantir, entre altres aspectes, bona part de l’alimentació que consumeix l’ésser humà i altres serveis ecosistèmics.

L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer i sensibilitzar la ciutadania sobre el paper essencial dels pol·linitzadors, en especial, de les abelles silvestres, per garantir la supervivència de la majoria de plantes del planeta Terra.

El declivi dels pol·linitzadors en tots els continents posa en risc la sostenibilitat de l’agricultura i el subministrament d’aliments. Nou de cada deu plantes necessiten un insecte per donar fruits i llavors i es calcula que el 75 % dels aliments que es produeixen arreu del món depenen de la pol·linització per insectes.  Les causes del declivi són múltiples: els plaguicides utilitzats en l’agricultura industrial, la fragmentació i pèrdua d’hàbitat, la contaminació ambiental, entre d’altres.

Vídeo:

L’alumnat de 3r del Centre d’Estudis Montseny han fet de reporters per l’InfoK i ens expliquen la seva experiència visitant l’exposició.

Recursos per enriquir la visita:

  • Hem preparat el document Recursos i enllaços per escoles perquè pugueu consultar més informació voltant de la pol·linització i les abelles solitàries.
  • A més, podeu complementar la visita a l’exposició amb el Quadern “De flor en flor. La seducció vegetal”. Es tracta d’una proposta autoguiada que convida a imaginar una flor amb totes les seves característiques (color, forma i olor) i relacionar-la amb els seus possibles pol·linitzadors. Podeu descarregar el Quadern en aquest enllaç. Si el voleu imprimir us recomanem que ho feu en paper DINA3 a doble cara, i doblegar-lo en forma de quadern mida A5. També el podeu demanar el mateix dia de la visita al personal de sala.

  • En aquest enllaç podeu consultar les iniciatives ambientals que s’estan realitzant arreu del món per salvar la biodiversitat.
  • A l’espai final de l’exposició hi ha un espai de lectura amb llibres per a tots els nivells. Us deixem la Guia de lectura d’abelles que ha elaborat el Centre de Documentació del Museu.
  • Al prat de davant de l’Institut Botànic de Barcelona (a la part de dalt del Jardí Botànic) hi trobareu una novetat al costat de l’hotel d’insectes, l’espiral d’aromàtiques i arbres fruiters, un papilionari. En aquest enllaç hi trobareu més informació.

Observacions:

Entrada gratuïta per a grups escolars fins a 18 anys, cicles i cursos formatius amb formacions vinculades amb el museu. Les visites es poden fer en grups bombolla.

Cada 45 minuts podrà accedir un grup-classe a l’exposició.

Atenció, la sala d’exposicions temporals està situada a l’edifici de l’Institut Botànic de Barcelona. S’hi accedeix per l’entrada del Jardí Botànic, però cal tenir en compte que per arribar fins allà s’ha de caminar. Consulteu el mapa del Jardí en el següent enllaç.

Els dilluns l’exposició està tancada al públic, a causa del seu manteniment setmanal.

Fer una reserva


Tancar

Cal fer la reserva amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita.

També podeu trucar al 932 562 220 o enviar un correu electrònic a activmuseuciencies@bcn.cat

Pots consultar la nostra “Política de protecció de dades” a les Notes legals del nostre web.

Dades de contacte

Quan vols realitzar l'activitat?

L’ompliment d’aquest formulari en cap cas indica que s’ha realitzat la reserva en ferm. El Servei d’informació i Reserves es posarà en contacte amb vosaltres per fer confirmar la reservar i tramitar el pagament.

També et pot interessar

Veure totes les activitats

Cerca ampliada

Per centres

Laboratori de Natura
Al centre educatiu
Museu de Ciències Naturals - Parc del Fòrum
Jardí Botànic

Per activitats

Visita dinamitzada
Visita lliure
Proposta telemàtica
Projecte singular
Activitat dinamitzada
Escolab

Per nivell educatiu

Col·lectius Apropa Cultura
Casals de 3 a 6 anys
Docents i col•lectius interessats en didàctica
ED. Infantil - Escola Bressol
Tots els nivells
ED. Infantil - I5 (recomanat només pel 1r trimestre)
Batxillerat
Casals a partir de 7 anys
ED. Infantil - I3
ED. Infantil - I4
ED. Infantil - I5
1r de Primària
2n de Primària
3r de Primària
4t de Primària
5è de Primària
6è de Primària
1r Eso
2n Eso
3r Eso
4t Eso
ESPO
Universitaris
Formació d'adults