EDUNAT


 

Visita lliure a (In)visibles i (o)cultes


(In)visibles i (o)cultes és el nom de la nova exposició temporal produÏda pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Una exposició creada amb l’objectiu de visibilitzar dones científiques que no van rebre el reconeixement que es mereixien, però també per empoderar les nenes a descobrir el món de la ciència.

Us proposem un viatge a través de l’espai i el temps per la vida de 24 dones científiques, les quals la història ha fet invisibles. Aquestes 24 dones no han rebut reconeixement científic pels seus descobriments. Al llarg de la història de la ciència, l’home ha estat el protagonista i les dones s’han vist sotmeses a un paper secundari o menor, sotmeses per raó de gènere a sostres, més que de vidre, de ciment.

Avui en dia, encara hi ha molts llocs del món on les dones no són considerades persones i estan privades d’anar a l’escola, d’aprendre, de desenvolupar-se i de professionalitzar-se en el camp de les ciències.

Per lluitar contra aquesta discriminació, el 2016 es va instaurar el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. Des de llavors, cada 11 de febrer es commemora i es reconeix la trajectòria de totes les dones que han contribuït a l’avenç de la ciència i la tecnologia. També es promou la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació i, especialment, en la ciència. Per trencar, per fi, els sostres de vidre i perquè desaparegui l’oblit que han patit les dones en la història de la ciència.

En aquest viatge no hi ha totes les dones que s’han dedicat a la ciència, perquè n’hi ha moltes que no hem pogut recuperar. Busqueu-les i doneu-los veu. Hi són i cal que les reconeguem i que en parlem, perquè allò de què no es parla, no existeix.

Observacions: 

L’exposició temporal (In)visibles i (o)cultes està situada al passadís ‘Ciència i més’ de la seu del Museu de Ciències Naturals de Barcelona al Parc del Fòrum, un espai gratüit del Museu i per això no cal fer reserva per accedir-hi.

Versió descarregable de l’exposició, disponible per a centres escolars (novetat!) – enllaç

 


Tancar

Cal fer la reserva amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita.

També podeu trucar al 932 562 220 o enviar un correu electrònic a activmuseuciencies@bcn.cat

Pots consultar la nostra “Política de protecció de dades” a les Notes legals del nostre web.

Dades de contacte

Quan vols realitzar l'activitat?

L’ompliment d’aquest formulari en cap cas indica que s’ha realitzat la reserva en ferm. El Servei d’informació i Reserves es posarà en contacte amb vosaltres per fer confirmar la reservar i tramitar el pagament.

També et pot interessar

Veure totes les activitats

Cerca ampliada

Per centres

Laboratori de Natura
Al centre educatiu
Jardí Botànic Històric
Museu de Ciències Naturals - Parc del Fòrum
Jardí Botànic

Per activitats

Visita dinamitzada
Visita lliure
Proposta telemàtica
Projecte singular
Activitat dinamitzada
Escolab

Per nivell educatiu

Docents i col•lectius interessats en didàctica
Casals de 3 a 6 anys
ED. Infantil - Escola Bressol
ED. Infantil - I5 (recomanat només pel 1r trimestre)
Tots els nivells
Batxillerat
Casals a partir de 7 anys
ED. Infantil - I3
ED. Infantil - I4
ED. Infantil - I5
1r de Primària
2n de Primària
3r de Primària
4t de Primària
5è de Primària
6è de Primària
1r Eso
2n Eso
3r Eso
4t Eso
ESPO
Universitaris
Formació d'adults