Estirem el fil?
Aquest projecte en col·laboració pretén oferir una alternativa als grups que no poden desplaçar-se físicament al Museu en el context de la situació creada per la Covid-19. És una proposta pensada per a desenvolupar entre l’equip docent del centre i l’equip educatiu del Departament d’Educació i Activitats del MCNB.
- Ens coneixem: Fem el primer contacte entre docent i Equip educatiu del MCNB per conèixer els vostres interessos, les característiques del grup i el tema escollit.
- Comencem el diàleg: Connectem telemàticament entre el Museu i l’escola per promoure l’inici del projecte. Generem interès i formulem preguntes a partir de diferents materials naturals relacionats amb el tema escollit.
- Investiguem des de l’escola: Us proposem seguir el procés d’aprenentatge iniciat amb la primera trobada telemàtica. En aquesta fase, les educadores del MCNB estaran en contacte amb el/la docent, per ajudar en el procés de recerca, tot compartint recursos educatius, recomanacions bibliogràfiques, imatges, preguntes… per seguir el fil de la recerca.
- Ens expliqueu la vostra recerca? Arriba el moment de la segona trobada entre el grup i les educadores del Museu. Com ha anat la investigació? Estructurarem les idees que ha desenvolupat el grup durant la recerca. Tancarem interrogants, però segur que sorgiran noves preguntes. També es valorarà l’experiència i farem el tancament d’aquesta col·laboració.
Actualment estem portant a terme aquesta activitat amb un grup de cicle inicial de l’escola Baldiri Reixac de Barcelona. Per a més informació i per tenir referència d’un exemple de com pot resultar l'”Estirem el fil” podeu consultar aquesta notícia.
A continuació també us mostrem un exemple de com podria ser aquesta proposta en el cas d’una classe de 4t de primària que s’ha trobat un crani d’animal. Aquesta és només una possibilitat, cada projecte serà únic, ja que el camí el seguirem conjuntament l’alumnat, docents i l’equip educatiu del Museu:
Fer una reserva