EDUNAT


 

Racó per a docents

Recursos per preparar la visita


Exposicions

  • Museu de Ciències Naturals – Parc Fòrum: Planeta Vida

Podeu consultar i descarregar-vos la Guia didàctica per al professorat de l’Exposició Planeta Vida com també el plànol del Museu de Ciències Naturals – Parc del Fòrum.

 

  • Jardí  Botànic de Barcelona: Totes les Mediterrànies del món

Podeu consultar i descarregar-vos el plànol del Jardí Botànic: Totes les mediterrànies del món. I també podeu fer una visita virtual de l’espai. També us facilitem un plànol del Jardí Botànic Històric.

Itineraris autoguiats a Planeta Vida

Els itineraris autoguiats són materials didàctics que us oferim per a què pugueu realitzar una visita dinamitzada al Museu de Ciències Naturals – Parc del Fòrum pel vostre compte. Cada itinerari ofereix una narrativa pròpia al voltant d’un eix temàtic que pretén donar a conèixer una selecció de conceptes i espècimens presents a Planeta Vida, l’exposició de referència del Museu. També trobareu suggeriments de preguntes per despertar la curiositat i guiar la mirada de l’alumnat.

  • Descarregueu-vos els Itineraris didàctics per Educació Primària en aquest enllaç
  • Descarregueu-vos els Itineraris didàctics per Educació Secundària en aquest enllaç

 

Dossiers dels docents

Cadascuna de les activitats educatives que oferim en l’oferta regular compta amb un dossier didàctic per a docents. A la descripció de cada activitat podeu llegir i descarregar el Dossier de docent corresponent. Les activitats que es realitzen al Niu de Ciència no compten amb aquests Dossiers per professorat, però podeu consultar més informació del Niu de Ciència com a projecte del MCNB en aquest enllaç.

 

Mediateca

La Mediateca forma part del Centre de Documentació del Museu. Hi trobareu un conjunt de llibres, documents sonors i audiovisuals relacionats amb la biodiversitat i geodiversitat del planeta adreçat a públics de totes les edats. També és la porta d’entrada a l’arxiu sonor que conserva la Fonoteca Natura Sonora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona: a través del servei ‘Sons a la carta’ es pot accedir a l’única base de dades pública de sons animals i paisatges sonors que hi ha a Catalunya.