EDUNAT


 

Escolab. De quina espècie és?

Activitat inclosa en la programació Escolab 2017 - 2018. S'ofereixen 10 sessions durant el curs, a càrrec de les conservadores del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Descripció:

Al Museu de Ciències Naturals de Barcelona es conserven molts exemplars, per a que siguin útils a la ciència és fonamental saber de quina espècie són.

Abans de començar una recerca que estigui basada en espècies animals, és imprescindible saber de quina espècie són els exemplars que s’estudiaran.

Per a mostrar com es classifiquen els animals, cóm s’identifiquen espècies, les dificultats i la importància d’identificar, el Museu ofereix l’activitat De quina espècie és?

Durant l’activitat s’explicarà cóm es treballa de portes endins, als laboratoris, amb la col·lecció. L’activitat té una part pràctica on s’utilitzarà una mostra diversa de materials habituals a les col·leccions del Museu, entre ells cranis d’aus i mamífers. Els conceptes de nomenclatura, sistemàtica zoològica, així com les adaptacions morfològiques de l’alimentació, seran el fil conductor del taller.

Identificar és el primer pas!

Observacions:

Aquesta activitat forma part de l’EscoLab i la portem a terme conservadores del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

EscoLab obre la porta dels laboratoris i centres de recerca més capdavanters del país i ofereix l’oportunitat de dialogar amb els investigadors que treballen en l’avenç de la societat.

Les activitats consisteixen en tallers o visites que permeten veure la gran diversitat de laboratoris que existeixen avui i entrar en contacte directe amb els seus equips multidisciplinaris i les seves línies de recerca. Podreu experimentar els nous descobriments i enriquir els continguts de l’aula connectant el currículum amb l’actualitat científica.

Inscripcions:

Les inscripcions a les activitats que formen part de l’EscoLab es realitzen a través de la web escolab.bcn.cat

Fer una reserva


Tancar

Cal fer la reserva amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita.

També podeu trucar al 932 562 220 o enviar un correu electrònic a educacio@museuciencies.cat

Dades de contacte

Quan vols realitzar l'activitat?

L’ompliment d’aquest formulari en cap cas indica que s’ha realitzat la reserva en ferm. El Servei d’informació i Reserves es posarà en contacte amb vosaltres per fer confirmar la reservar i tramitar el pagament.

També et pot interessar

Veure totes les activitats

Cerca ampliada

Per centres

Laboratori de Natura
Institut Botànic
Jardí Botànic Històric
Museu de Ciències Naturals
Jardí Botànic

Per activitats

Visita guiada
Visita lliure
Visita dinamitzada
Setmana de la Diversitat
Setmana de l'Evolució
Setmana de la Ciència
Taller
Escolab

Per nivell educatiu

Batxillerat
Tots els nivells
ED. Infantil - Escola Bressol
ED. Infantil - P3
ED. Infantil - P4
ED. Infantil - P5
1r de Primària
2n de Primària
3r de Primària
4t de Primària
5è de Primària
6è de Primària
1r Eso
2n Eso
3r Eso
4t Eso
ESPO
Universitaris
Formació d'adults